Langer thuis wonen ouderen

Zoekt u naar woningaanpassingen voor het langer thuis wonen van ouderen? Bij Luijendijk Wooncomfort weten we precies wat we moeten doen om uw woning veilig en comfortabel te houden. Met behulp van slimme, op maat gemaakte woningaanpassingen zorgen we ervoor dat u in uw eigen huis kunt blijven wonen. Als u wilt weten hoe we uw woning kunnen aanpassen, neem dan vooral contact met ons op.

Hoe kunnen ouderen langer thuis wonen?

Langer thuis wonen is voor ouderen mogelijk dankzij onze op maat gemaakte woningaanpassingen. Wanneer u te maken heeft met ouderdom, ziekte of een handicap, kan het een uitdaging zijn om thuis te blijven wonen. Zo maken de meeste drempels een woning bijvoorbeeld slecht toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Om onveilige situaties te voorkomen, valt de keuze vaak voor een verhuizing naar een verzorgingstehuis. Echter zouden veel ouderen het liefst thuis blijven wonen. Daarom helpen wij met het aanpassen van uw woning, zodat u alsnog veilig en comfortabel in uw eigen huis kunt blijven wonen.

Langer thuis wonen van ouderen met een zorgbehoefte

Een van de grootste uitdagingen bij het langer thuis wonen van ouderen heeft te maken met toegankelijkheid. Voor wie slecht ter been is, kan een hoge drempel, een voordeur met een niveauverschil of een tuin met hobbelig straatwerk voor veel problemen zorgen. Gelukkig kunnen we dit gemakkelijk oplossen. We kunnen bijvoorbeeld drempelvervangers of drempelhulpen plaatsen, zodat u veilig uw woning kunt betreden. Als er sprake is van een niveauverschil tussen uw galerij en uw voordeur, kunnen we een hellingbaan plaatsen. Voor extra veiligheid kan dit worden gecombineerd met balustradeverhoging.

Ouderen willen langer thuis wonen

Wij maken langer thuis wonen voor ouderen mogelijk. Naast de bovengenoemde woningaanpassingen hebben we ook diverse oplossingen voor uw badkamer, toilet en keuken. We kunnen uw badkamer toegankelijk en functioneel houden door een drempelvrije douche, een douchestoel, steunbeugels, een antislipvloer en een verhoogd toilet te plaatsen. Wat uw keuken betreft, kunnen we onder meer zorgen voor een in hoogte verstelbaar aanrechtblad, een onderrijdbaar keukenblok en een gebruiksvriendelijke kraan. We houden onze woningaanpassingen graag betaalbaar. Daarom komen we met praktische, efficiënte aanpassingen die een lange levensduur hebben en minimaal onderhoud vereisen. Het is goed om te weten dat veel woningaanpassingen vanuit de WMO kunnen worden vergoed.

Welke hulpmiddelen ouderen langer thuis wonen

De oplossingen die we aanbieden om langer thuis wonen voor ouderen mogelijk te maken, kunnen op maat worden gemaakt. Dat betekent dat we rekening houden met uw wensen en behoeften. Aan de hand daarvan kijken we welke woningaanpassing voor u het meest geschikt is. Soms betreft het een kleine aanpassing, maar er kunnen ook grotere aanpassingen nodig zijn. Wat er ook nodig is om uw woning veilig en comfortabel te houden, we helpen u graag. Mocht u behoefte hebben aan wat extra luxe, dan kunt u bij ons terecht voor een toilet met extra comfortfuncties.

Ouderen zelfstandig thuis laten wonen

Zoekt u naar praktische woningaanpassingen? Dan moet u bij Luijendijk Wooncomfort zijn. Wij zijn gespecialiseerd in woningaanpassingen die langer thuis wonen voor ouderen mogelijk maken. Van automatische deuropeners tot aan in hoogte verstelbare keukenbladen, de mogelijkheden zijn divers. We denken graag met u mee. Mocht u vanwege ouderdom, ziekte of een handicap uw woning willen laten aanpassen, neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden uw vragen en leggen u graag uit wat er mogelijk is.